Constructii

Autostrada care a costat 5 mil. euro/km şi pe care o parcurgi în 5 minute a fost inaugurată astăzi

Autostrada care a costat 5 mil. euro/km şi pe care o parcurgi în 5 minute se inaugurează astăzi

Autor: Andreea Neferu

23.10.2012, 09:55 10057

După câteva luni de amânări şi totuşi înainte cu jumătate de an faţă de termenul contractual, autostrada Timişoara-Lugoj, lot 1, cu o lungime de 9,5 kilometri, a fost inaugurată marţi dimineaţă la ora 10, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Contractul pentru construcţia acestui sector de autostradă, care va fi parcurs în circa 5 minute, s-a ridicat la circa 50 de milioane de euro, astfel că un kilometru a costat circa 5,2 milioane de euro. Alături de constructorul Spedition UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, pe acest tronson au lucrat şi italienii de la Carena. Termenul de finalizare a autostrăzii a fost devansat cu circa jumătate de an, având în vedere că tronsonul trebuia să fie gata în aprilie 2013, conform contractului.

Lucrările au început în luna septembrie a anului trecut. Firma Spedition UMB a anunţat mai multe termene de finalizare a acestui tronson, primul fiind luna iulie a acestui an.

Şantierele de autostrăzi din România au avut tot timpul termene întârziate, cel mai recent exemplu în acest sens fiind autostrada Bucureşti-Ploieşti. Deşi trebuia inaugurată iniţial în 2010, pe această şosea se circulă abia din această vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO