Constructii

Ce autostrăzi vrea să facă guvernul Ponta II, care nu-şi asumă un număr de kilometri finalizaţi

Ce autostrăzi vrea să facă guvernul Ponta II, care...

Autor: Andreea Neferu

20.12.2012, 15:20 6945

Autostrăzile menţionate în programul de guvernare al Cabinetului Ponta II nu sunt o surpriză pentru nimeni, însă noul guvern nu şi-a asumat niciun număr de kilometri de autostrăzi ce ar urma să fie finalizaţi în mandatul pe care urmează să-l înceapă.

Guvernul Ponta II vrea să finalizeze autostrăzile aflate în prezent în construcţie pe ruta Nădlac-Arad-Bucureşti, pentru a închide Coridorul IV paneuropean, dar intenţionează să termine şi Autostrada Transilvania, din care în acest moment sunt gata doar 52 de kilometri, potrivit programului de guvernare cu care premierul desemnat Victor Ponta va veni mâine în faţa Parlamentului pentru votul de învestitură.

Guvernul vrea să înceapă lucrările şi la autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni şi să construiască Coridorul IX paneuropean pe ruta Bucureşti-Ploieşti-Focşani-Bacău-Paşcani.

De asemenea, în programul de guvernare sunt incluse şi demararea proiectului Autostrăzii Sudului pe ruta Bucureşti-Alexandria-Craiova-Dr.Tr. Severin-Timişoara şi finalizarea centurii Bucureşti la profil de autostradă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO