Constructii

Cel mai scump desen din România: 60 milioane de euro. Cine s-a îmbogăţit din tras linii pe hartă

Cel mai scump desen din România: 60 milioane de euro....

Autor: Loredana VOICULESCU

13.12.2013, 13:03 2311

CNADNR a plătit, de-a lungul anilor, aproximativ 60 de milioane de euro pentru studii de fezabilitate (SF) şi studii de prefezabilitate pentru aproximativ 1.400 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres a căror construcţie nu a demarat niciodată, reiese din calculele gândul pe baza datelor CNADNR şi ale companiilor de profil.

Cea mai mare parte a acestor sume a fost încasată de marile firme din domeniu, care au executat SF-uri pe bandă rulantă, pe baza contractelor obţinute prin licitaţie de la CNADNR. Între acestea se numără Search Corporation, Iptana, Consitrans, Louis Berger, Consilier Construct.

În schimb, pe teren, România are în prezent o reţea construită de doar 548 de kilometri de autostrăzi, ceea ce reprezintă 31,5% din numărul total de kilometri de autostrăzi asumat prin lege, şi care prevede că România urma să aibă, până în 2015, fix 1.736 de kilometri de autostrăzi.  

Citiţi mai mult pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO