Constructii

Fruntasi la constructii si in iulie

17.09.2008, 21:00 12

Romania ocupa primul loc in Uniunea Europeana in functie de ritmul de dezvoltare a sectorului constructiilor in luna iulie, cu un avans de 28,4% fata de aceeasi luna din 2007, in conditiile in care la nivelul blocului comunitar s-a inregistrat un declin de 1,5%, potrivit datelor Eurostat.

Piata constructiilor a crescut in zece state din UE si a scazut in alte trei, potrivit datelor publicate, miercuri, de biroul european de statistica, Eurostat.

Rata de crestere a sectorului constructiilor din Romania a devansat Slovenia (+17,9%), Bulgaria (+16,4%) si Polonia (+16,1%).

La polul opus al clasamentului s-au situat Spania (-15.9%), Germania (-2.3%) si Portugalia (-1.4%).

La nivelul UE si zonei euro, piata constructiilor a scazut in intervalul mentionat cu 1,5%, respectiv cu 3,3%.

Romania s-a situat in iulie, fata de iunie, pe locul cinci la nivelul Uniunii Europene in functie de ritmul de crestere al pietei constructiilor, dupa Bulgaria (+5,3%), Portugalia (+3,6%), Slovenia (+2,9%) si Olanda (+2,6%).

Sectorul constructiilor din Romania a crescut in iulie cu 1,7% comparativ cu luna precedenta.

Cele mai semnificative scaderi au fost inregistrate, in iulie fata de iunie, de pietele constructiilor din Marea Britanie (-2,7%), Germania (-2.0%) si Spania (-0,7%).

In zona euro, constructiile au crescut cu 0,1%, in luna iulie comparativ cu luna anterioara, iar la nivelul Uniunii Europene cu 0,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO