Constructii

Ponta la Iaşi, la inaugurarea a 14 km de şosea de centură:Fără variante de ocolire oraşele se sufocă

Ponta la Iaşi, la inaugurarea a 14 km de şosea de...

Autor: Florin Ghetau

23.11.2012, 13:53 2172

Victor Ponta a participat, vineri dimineaţă, la inaugurarea unui tronson de 14 kilometri al şoselei de centură a municipiului Iaşi, tronson care este dat în folosinţă din luna august, inaugurarea oficială fiind amânată până acum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a refuzat să taie panglica pe care autorităţile o pregătiseră în acest sens, afirmând: "Nu tai nimic, eu doar adaug".

Astfel, panglica a fost tăiată de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, şi de un reprezentant al firmei constructoare.

Ponta a spus că orice mare oraş al ţării care vrea să se dezvolte din punct de vedere economic are nevoie de infrastructură.

"Doresc ca astfel de variante de ocolire să existe în toate oraşele mari, localităţile mari se sufocă dacă nu vor avea astfel de lucrări. Acestea sunt o prioritate. Încet, încet şoselele de centură se realizează. Preţurile sunt mari, dar şi beneficiile sunt mari", a spus premierul, care a mers pe şoseaua de centură a Iaşiului împreună cu ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Victor Ponta a adăugat că este important ca la finanţările europene România să reuşească menţinerea cotei de finanţare de 85 la sută, adăugând că dacă aceasta se va reduce la 75 la sută vor trebui alocaţi mai mulţi bani de la buget.

"Cu cât mai puţini bani obţinem de la Bruxelles, cu atât vom avea mai puţini bani la buget pentru centurile ocolitoare", a spus Ponta.

Acest tronson de 14 kilometri al şoselei de centură a municipiului Iaşi a fost dat în folosinţă în luna august a acestui an, investiţia ridicându-se la 225 de milioane de lei. Lucrările au început în urmă cu patru ani, şoseaua legând Drumul European 583 şi drumul judeţean Iaşi-Vaslui. Firma care a executat lucrarea este Vega 93 Galaţi.

Întreaga şosea de centură a Iaşiului va măsura, potrivit primarului Gheorghe Nichita, 29,5 kilometri, investiţia totală ridicându-se la 718 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO