Constructii

Symmetrica şi-a majorat business-ul cu 10% după ce a inaugurat două fabrici anul trecut

Symmetrica şi-a majorat business-ul cu 10% după ce a...

Autor: Andreea Neferu

16.01.2013, 14:29 579

Producătorul sucevean de pavele, borduri şi rigole Symmetrica, deţinut de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu, şi-a majorat anul trecut cifra de afaceri cu 10%, până la 14,6 milioane de euro. “Această creştere a fost susţinută cu precădere de majorarea producţiei prin inaugurarea a două noi fabrici, la Prejmer (Braşov) şi Şintereag (Bistriţa)”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

Compania estimează că în 2012 piaţa de pavele şi borduri a scăzut cu aproape 10%, până la 66,3 milioane de euro, pe fondul instabilităţii politice, a lipsei capacităţii de atragere a fondurilor private şi a întreruperii unor lucrări de reabilitare. “Cu toate că în primul semestru am observat o creştere a pieţei cu aproximativ 15-20% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a doua parte a anului a consemnat un regres puternic”, a spus Bobu.

Pentru 2013, Symmetrica şi-a bugetat o cifră de afaceri similară celei înregistrate anul trecut, estimând de asemenea că piaţa pe care activează va stagna în volum anul acesta, la circa 12 milioane de metri pătraţi.

Compania are în pre­zent cinci unităţi de pro­ducţie, la Vereşti (ju­deţul Suceava), Podu Iloaiei (judeţul Iaşi), Bo­lintin Vale (lângă Bu­cureşti), Prejmer (judeţul Braşov) şi Şintereag (judeţul Bistriţa).

Ultimele două au fost inaugurate anul trecut, în urma unor investiţii totale de 4,1 milioane de euro.

Pe piaţa locală, Symmetrica concurează cu jucători precum Elis Pavaje din Alba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO