Companii

Construcţiile private încep să ridice din nou piaţa cimentului

Mihai Rohan

Mihai Rohan

Autor: Andreea Neferu

05.02.2015, 00:07 1089

Piaţa locală a cimentului, unul dintre indicatorii-cheie în evoluţia sectorului construcţiilor, a înregistrat anul trecut un plus de 5-6%, revenind la nivelul anului 2012, când producţia totală se ridica la 7,6 milioane de tone, potrivit CIROM, patronatul din industria de profil, care ia în calcul datele certe pe primele nouă luni ale lui 2014, precum şi estimările proprii.

„Principalii vectori pozitivi au fost investiţiile private, proiectele rezidenţiale şi cele nerezidenţiale şi de asemenea vremea bună din primul trimestru al lui 2014“, spune Mihai Rohan, preşedintele CIROM, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai experimentaţi manageri din industria locală a cimentului.

Pentru 2015, CIROM estimează ca piaţa cimentului va înregistra o nouă creştere de 5-6%, în contextul în care şi sectorul local al construcţiilor este aşteptat să consemneze o creştere de circa 5%, potrivit Comisiei Naţionale de Prognoză.

În valoare, piaţa cimentului se ridică anual la 500-600 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF, fiind împărţită de trei mari jucători - elveţienii de la Holcim, nemţii de la HeidelbergCement (prin subsidiara Carpatcement Holding) şi francezii de la Lafarge. Industria de profil se pregăteşte anul acesta pentru una dintre cele mai mari mutări din ultimul deceniu, în contextul în care Lafarge şi Holcim vor fuziona la nivel mondial, iar în România fabricile Lafarge vor fi vândute către grupul irlandez CRH.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO