Companii

Constructorii lideri pe judeţe, „oglinda” pieţei imobiliare: În Sibiu şi Cluj, liderii au afaceri de peste 300 mil. lei. La polul opus, în Maramureş, Tulcea, Covasna, Vrancea, constructorii de top stau sub 40 mil. lei

Constructorii lideri pe judeţe, „oglinda” pieţei...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.11.2019, 18:17 700

Din cele 42 de companii – lideri în rândul constructorilor din fiecare judeţ, plus Capitala, 16 au afaceri care depăşesc 100 de milioane de lei în 2018, restul menţinându-se sub acest prag.

Companiile din construcţii lider pe judeţele din care provin au cifre de afaceri care variază între 33,6 şi 925 mil. lei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor furnizate de Oficiul Naţio­nal al Registrului Co­mer­ţu­lui, corespun­zătoare re­zul­ta­te­­lor financiare din 2018. Astfel, dacă liderul Bog’Art – cel mai mare constructor din Bucureşti, s-a apropiat anul trecut de un miliard de lei, liderul din Vrancea nu a depăşit 34 de milioane de lei în 2018.

Discrepanţa atât de mare reflectă efervescenţa proiectelor imobiliare din fiecare judeţ. De aceea, în judeţe precum Sibiu şi Cluj, liderii au afaceri care sar de 300, chiar 400 mil. lei, în vreme ce în Maramureş, Caraş-Severin, Tulcea, Co­vasna şi Vrancea, constructorii de pe primul loc stau sub 40 mil. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO