Companii

Constructorul Diferit din Cluj-Napoca, controlat de familia Petri, a făcut profit de 3,3 mil. lei

Constructorul Diferit din Cluj-Napoca, controlat de...

Autor: Laurentiu Cotu

30.10.2020, 00:00 736

Compania de construcţii Diferit din Cluj-Napoca, deţinută de Petri Nicolae, fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public, şi soţia sa Daniela Denisa Petri, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 116,5 mil. lei (24,6 mil. euro), în scădere cu 2% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Şi profitul companiei a scăzut în 2019, cu 9,5% faţă de anul precedent, ajungând la aproximativ 3,3 mil. lei (705.000 de euro), conform datelor publice. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 159 de angajaţi, potrivit site-ului mfinanţe.ro. Compania Diferit a câştigat anul trecut un contract cu Consiliul Judeţean Braşov de aproximativ 141,6 mil. lei (30 mil. euro), TVA inclus, pentru modernizarea drumului interjudeţean DJ 104A - Perşani –Victoria, în legătură cu DJ 105C Victoria - Ucea de Sus şi DJ 105P – Ucea de Sus, în lungime totală de 53 km, cunoscut sub denumirea de drumul ’’de sub munte’’.

Un alt contract important a fost câştigat în urmă cu doi ani de compania Diferit cu administraţia locală din Turda. Contractul în valoare de aproape 135 mil. lei (29 mil. euro), fără TVA, avea ca obiect repararea străzilor, trotuarelor şi reţelei de canalizare din municipiul Turda. Compania Diferit SRL a fost înfiinţată în anul 2001 la Cluj-Napoca cu domeniu principal de avtivitate lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor. Compania este deţinută de Petri Nicolae, fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public, şi soţia sa Daniela Denisa Petri.

Piaţa construcţiilor din România continuă să se menţină pe un trend ascendent şi în anul 2020 în pofida contracţiei generale a economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO