ZF 10 ani de la criză. Cum a fost atunci? Ce-am pierdut, ce-am câştigat?

Consultant: Nu cred că vreun jucător din piaţa imobiliară chiar credea în venirea crizei

13 sep 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Căderea pieţei imobiliare în contextul crizei financiare se vede cel mai bine în numărul de livrări de locuinţe din intervalul 2008-2010. Dacă în 2008, au fost livrate peste 67.000 de case şi apartamente noi, doi ani mai târziu numărul era mai mic cu aproape 20.000. Dezvoltatorii, constructorii, cumpărătorii au făcut un pas uriaş în spate, speriaţi de lipsa de predictibilitate şi de siguranţă pe care a instalat-o criza cu rădăcini pe continentul american.

„Nu cred că vreun jucător din piaţa imobiliară chiar credea în venirea crizei, euforia era la un nivel foarte ridicat. Foarte puţini aveau într-adevăr resursele necesare pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectele. S-au produs multe falimente“, povesteşte Răzvan Gheorghe, director general şi acţionar principal al companiei de consultanţă imobiliară Activ Property Services.

Dar piaţa rezidenţială nu a fost singura care a avut de suferit. Sectoarele comerciale - care includ proiectele de birouri, cele industriale şi de malluri - au trecut prin aceleaşi etape tensionate, deşi unda de şoc s-a resimţit mai puţin în cazul acestora. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2018

 
Cuvinte cheie:
Consultant imobiliar
, piata imobiliara
, Activ Property Services
, Răzvan Gheorghe
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide