Companii

Consultanţii: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri poate fi bun, dar obligativitatea lui pune în dificultate companiile care fac investiţii

Valentina Saygo, consultant fiscal

Este o măsură teoretic bună. Ce mă deranjează este faptul că nu are caracter opţional, deoarece ar putea dezavantaja firmele care vor să facă investiţii.

Valentina Saygo, consultant fiscal Este o măsură teoretic bună. Ce mă deranjează este faptul că nu are caracter opţional, deoarece ar putea dezavantaja firmele care vor să facă investiţii.

Autor: Georgiana Mihalache, Adelina Mihai

01.11.2017, 00:08 1061

Consultanţii fiscali şi unii economişti văd beneficii în extinderea sferei de aplicare a impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile mici, dar rămân rezervaţi până la aprobarea proiectului în guvern.

„Cota unică de 1% aplicată cifrei de afaceri pentru firmele cu venituri de sub un milion de euro – peste 400.000 de companii în total - este o măsură teoretic bună, dar faptul că nu are un caracter opţional va pune în dificultate companiile care vor să facă investiţii şi sunt pe pierderi, spune Valentina Saygo, managing partner la firma de consultanţă fiscală Ask for Accounting.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO