Companii

Consultanţii JLL: Două companii străine caută birouri pentru cel puţin 3.500 de angajaţi

Marius Scuta, national director, head of office department&tenant representation JLL România.

Marius Scuta, national director, head of office department&tenant representation JLL România.

Autor: Bogdan Alecu

22.06.2017, 00:07 2004

Costurile  mai mici cu salariile, dar şi cu componenta de real-estate atrage în continuare companii străine în România, care îşi vor face intrarea anul acesta sau cel târziu anul viitor, este de părere Marius Scuta, national director, head of office department&tenant representation JLL România.

„Avem două proiecte în lucru, unul reprezintă o companie care nu este prezentă în România şi care caută în ţară, nu în Bucureşti, 20.000 mp de birouri pentru a recurta 2.000 de angajaţi, şi o a doua care caută 15.000 mp de birouri“, a spus Marius Scuta. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte tranzacţiile de pe piaţa de birouri, compania de consultanţă se aşteaptă ca în perioada următoare şi românii să fie mai activi când vine vorba de achiziţii. „Faptul că vedem numai cumpărători străini pe piaţa imobiliară românească nu este un lucru bun deloc. Ne bucurăm că un român a cumpărat birourile AFI Park, însă este un singur caz. Dacă se întâmplă ceva în Europa de Vest, străinii pleacă imediat deoarece zonele limitrofe, unde se află şi România sunt primele din care ies", a spus Silviana Badea, managing director JLL.

În opinia ei în contextul în care nu sunt prea mulţi antreprenori români cu puterea financiară a fraţilor Pavăl, fondurile de pensii din România ar trebui să intre pe piaţa imobiliară, dar în acest sens trebuie schimbată legea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO