Companii

Consumul de energie electrică scade. Impact cu 23% mai mare al energiei verzi în facturi

Consumul de energie electrică scade. Impact cu 23% mai...

Autor: Carol Dan

01.12.2015, 00:06 851
Consumul de energie electrică este estimat să ajungă în acest an la 45,6 TWh, cu 5 TWh mai puţin faţă de anul trecut, iar pentru anul viitor autorităţile iau în considerare două scenarii în privinţa acestui indicator.
 
În prima variantă, consumul ar urma să stagneze la nivelul estimat pentru 2015, iar în versiunea mai optimistă ar urma să urce cu 1% faţă de 2015, la 46,2 TWh.
 
Consumul mai mic va fi însoţit de creşterea valorii facturilor, ca urmare a faptului că marii consumatori de energie vor fi exceptaţi de la plata certificatelor verzi pentru o cantitate mai mare de electricitate, această decizie fiind luată la nivelul întregii Uniuni Europene pentru păstrarea locurilor de muncă şi a exporturilor.
 
„Prin exceptarea unui consum de energie electrică de circa 8.000 GWh de la plata certificatelor verzi, impactul în factura consumatorilor finali neexceptaţi va creşte la 43 lei/MWh“, potrivit unui proiect al Ministerului Energiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO