Companii

Continental a inaugurat o nouă clădire pentru centrul R&D din Sibiu, în urma unor investiţii de 6,5 mil. euro

Continental a inaugurat o nouă clădire pentru centrul...

Autor: Bogdan Alecu

12.01.2015, 15:28 1233

Continental Sibiu, filială a concernului Continental, unul dintre cei mai importanţi furnizori din industria auto, a inaugurat o nouă clădire pentru activităţile de cercetare şi dezvoltare ale companiei. Aceasta dispune de două etaje cu o suprafaţă de 7.000 mp, care numără laboratoare întinse pe mai mult de 1.000 mp şi un spaţiu de birouri pentru 400 de ingineri. Lucrările au început în martie 2014 şi au fost finalizate în luna octombrie. Investiţia s-a ridicat la 6,5 milioane de euro. împreună cu noua construcţie, locaţia Continental se întinde pe o suprafaţă de peste 12.000 m2.

“În centrul de cercetare şi dezvoltare ţintim către cele mai noi tehnologii şi dezvoltăm produsele industriei auto de mâine, venind în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri în ceea ce priveşte preocuparea permanentă pentru condusul în siguranţă şi confort. Angajaţii noştri sunt implicaţi în proiecte globale, iar clienţii noştri sunt producătorii de top din industria auto. Creşterea centrului R&D în Sibiu este un rezultat al eforturilor noastre din ultimii ani şi o recunoaştere a muncii noastre extraordinare”, a spus Dr. Liviu Bălan, coordonator R&D Sibiu.

“Prin toate activităţile companiei din România am putut să creştem în ultimii ani cu peste 1.000 de persoane anual. Pentru că am înmulţit activităţile noastre de cercetare şi dezvoltare înRomânia, numărul angajaţilor a crescut până la aproximativ 4.000 în locaţiile Iaşi, Sibiu şi Timişoara, care joacă un rol important la nivel global în structura R&D Continental. Această extinderesubliniază importanţa Sibiului pentru activităţile noastre din România şi ne oferă posibilitatea de a creşte în continuare în acest loc. Noua clădire din Sibiu oferă condiţii excelente de muncă şi acces la tehnologii de ultimă oră pentru actualii şi pentru viitorii angajaţi”, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul de cercetare şi dezvoltare al Continental România.

Continental deţine în Sibiu şi o fabrică cu patru module de producţie unde sunt fabricate unităţi electronice de control pentru industria auto. Aproximativ 3.000 de angajaţi lucrează pentruContinental Sibiu.

“Continental a fost una dintre primele companii care au inaugurat o afacere în Sibiu. La momentul actual, suntem una dintre cele mai mari companii din această zonă industrială. Ne vom continua dezvoltarea în ceea ce priveşte volumul şi ne vom extinde activităţile în inginerie atât în R&D, cât şi în producţie. Următorul proiect, după finalizarea noii clădiri, vizează construirea unui nou modul de producţie, cel de-al cincilea, şi implicit extinderea capacitatăţii de producţie“, susţine Dr. Sami Krimi, General Manager al Continental Automotive Systems Sibiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO