Companii

Continental investeşte 12 mil. euro în extinderea fabricii de componente din Timişoara

Continental investeşte 12 mil. euro în extinderea...

Autor: Bogdan Alecu

25.05.2016, 10:50 1337

Fabrica de componente electronice Continental din Timişoara investeşte 12 milioane de euro în extinderea spaţiului de lucru. Fabrica îşi măreşte suprafaţa cu peste 7000 m2.

Lucrările vor fi gata până la finalul acestui an. Startul construcţiei a fost dat astăzi în cadrul unei ceremonii interne, unde directorul fabricii, Franciscoxavier Pujol, a explicat motivele pentru care această extensie este necesară: „Obiectivul nostru este ca până la finalul acestui an să încheiem lucrările de construcţie ale extensiei astfel încât să putem să onorăm comenzile clienţilor nostri. Ca urmare a acestei investiţii vor rezulta peste 7000 mp de spaţii destinate birourilor, depozitării, respectiv zonelor sociale (vestiare, bucătării şi spatii sanitare)”.

La finalul anului, fabrica de componente electronice Continental din Timişoara va dispune de o suprafaţă de peste 21000 mp.

„Dorim în acest an să creştem cu peste 1000 de noi angajaţi în România pe partea de cercetare şi dezvoltare şi în producţie. Investiţia e un pas important atât pentru locaţie, cât şi pentru Continental pentru a face posibilă această creştere. Lucrăm împreună şi e normal să creştem împreună“, a explicat Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental România.

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent peste 212.000 de angajaţi în 55 de ţări.
În perioada 1999-2015, Continental a investit 1.130 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în Bucureşti. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi şi îşi va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO