Companii

Continuă în forţă consolidarea. MedLife preia Anima şi îşi asigură acces la o reţea de medici de familie în contract cu CNAS

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife: 
Vom studia împreună oportunitatea replicării modelului de business al Anima la nivel naţional.

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife: Vom studia împreună oportunitatea replicării modelului de business al Anima la nivel naţional.

Autor: Mirabela Tiron

07.02.2017, 00:08 759

Această achiziţie vine la doar două săptămâni de la preluarea a 80% din acţiunile operatorului de servicii medicale Almina Trading (clinicile Promed), cu centre în Dâmboviţa şi Ilfov.

Reţeaua privată MedLife, liderul pieţei de servicii medicale pri­vate, a bifat a doua tran­zacţie de la început de an, preluarea cli­nicilor Anima, prima reţea de medicină privată cu un lanţ  propriu de me­dicină de familie, cu 30 de cabinete de fa­milie, şase policlinici şi un laborator, ce au ge­nerat anul trecut afaceri de 5,2 milioane de euro.

„După finalizarea achiziţiei condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, vom studia împreună oportunitatea replicării mo­delului de business al Anima la nivel na­ţional, con­centrat pe segmentul de populaţie căreia i se adresează şi în prezent. (...) Clienţii vor avea oportunitatea să aleagă în viitor dintr-o pa­letă mai largă de preţuri şi  servicii“, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife, în comunicatul  de presă postat pe Bursă. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Anima, care a intrat pe piaţă în 2010, s-a dezvoltat prin achiziţia de praxisuri (cabinete- n.red.) de la medicii care s-au  retras din activitate.

Ţinta Anima era ca până în  2018 să  îşi tripleze numărul de cabinete medicale de familie deţinute în Bucureşti şi să ajungă la peste 80 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO