Companii

Contribuţia la Pilonul 2 de pensii ar putea creşte la 4,75% din 2024, potrivit unei ordonanţe de Guvern aflată pe ordinea de zi de miercuri

Contribuţia la Pilonul 2 de pensii ar putea creşte la...

Autor: Roxana Rosu

16.03.2022, 12:16 126

Contribuţia la Pilonul 2 de pensii ar putea fi majorată de la 3,75% la 4,75% din 2024, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă aflat pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri.

Măsura este prevăzută atât în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), cât şi în programul de Guvernare 2021-2024.

Pilonul 2 reprezintă fondul de pensii administrate privat, în funcţie de alegerea fiecărui angajat.

Majorarea contribuţiei este stabilită prin Ordonanţa de Urgenţă pentru completarea articolului 43 din Legea nr. 411/2004, privind fondurile de pensii administrate privat.

Potrivit documentului, creşterea contribuţiei duce la diversificarea pensiilor şi are consecinţe pozitive asupra dezvoltării pieţelor de capital, iar lipsa cadrului legal privind creşterea contribuţiei generează întârzieri în implementarea PNRR, cu consecinţe negative asupra gradului de absorbţie a fondurilor alocate României.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO