Companii

Cooperativa agricolă a Carrefour din Vărăşti lucrează cu 100 de fermieri locali la doi ani de la înfiinţare

Cooperativa agricolă a Carrefour din Vărăşti...

Autor: Cristina Roşca

31.07.2019, 17:00 544

An de an, această cooperativă alimentează hipermarketurile din România ale grupului francez cu circa 5.000 de tone de legume.

Grupul francez Carrefour, al doilea cel mai mare jucător din comerţul local, cu afaceri totale de peste 2 mld. euro anual, a înfiinţat în primăvara lui 2017 propria cooperativă agricolă. Denumită Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti, aceasta a pornit la drum cu 80 de familii de producători agricoli şi a ajuns astăzi la 100 de colaboratori.

„Misiunea Carrefour e aceea de a-i ajuta pe oameni să mănânce mai bine, iar acest lucru înseamnă în România că am construit o reţea de furnizori de încredere. Astfel, Carrefour a fondat Cooperativa Agricolă Vărăşti, care este acum formată din 100 de familii de producători locali care livrează an de an peste 5.000 de tone de legume către hipermarketurile companiei din România“, potrivit unui raport al grupului fran­cez. Ca parte a acestui proiect, alte măsuri luate de francezi sunt reducerea diferenţelor de preţ între bunurile organice şi cele normale la maxi­mum 20%. Această iniţiativă are loc în Italia, pe când în Franţa în 2018 compania a eliminat 100 de aditivi alimentari din bunurile marcă proprie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO