Companii

Cooperativă agricolă din Brăila: Ne-am asociat ca să vindem mai bine, am văzut că fără asociere nu se poate

Cooperativă agricolă din Brăila: Ne-am asociat ca să...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.10.2016, 00:07 3033

Constantin Mocanu, preşedintele cooperativei agricole Braicoop din judeţul Brăila, formată din 47 de fermieri, care lucrează 15.000 de hectare de teren, spune că a avut de luptat cu mentalitatea fermierilor legată de asociere, dar că aceasta a fost cea mai bună soluţie pentru a reuşi să vândă mai bine.

„Ne-am asociat ca să vindem mai bine. După cifre se vede că am reuşit. De asemenea, am reuşit să cumpărăm un siloz pe care vrem să îl mo­dernizăm şi cu ajutorul lui să facem exporturi“, a conti­nuat Constantin Mocanu.

Cooperativa Braicoop a fost înfiinţată în anul 2009, iar fermierii din asociaţie lu­crează în total 15.000 de hectare de teren.  Anual, Braicoop are o cifră de afaceri de aproximativ 7 milioane de euro şi produce 40.000 de tone de produse, de la orz până la soia. Constantin Mocanu a fost prezent la conferinţa „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României”, organizată de ZF împreună cu Banca Transilvania la Galaţi.

„Niciodată nu te asociezi când ţi-e bine, ci când ţi-e rău. Am văzut că fără asociere nu se poate şi am zis s-o facem.“

Doar 300 de asociaţii sau organizaţii de producători agricoli există în prezent pe plan local, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Agriculturii (MADR), faţă de peste 5.000 câte erau în perioada comunismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO