Companii

Cooperativa agricolă Erdei din Bihor: În 2021 demarăm producţia în noua fabrică de furaje, dar suntem chibzuiţi cu alte investiţii. „Abia în 2022 putem vorbi de extindere“

Fabrica de nutreţuri combinate va avea o suprafaţă de 200 mp, iar spaţiul va fi folosit pentru măcinarea, malaxarea şi granularea furajelor.

Fabrica de nutreţuri combinate va avea o suprafaţă de 200 mp, iar spaţiul va fi folosit pentru măcinarea, malaxarea şi granularea furajelor.

Autor: Florentina Niţu

16.12.2020, 20:15 410

Robert Erdei, preşedintele coope­rativei agricole Erdei, formată din şapte fermieri care produc cereale în loca­litatea Salonta din judeţul Bihor, spune că 2020 a fost un an al surprizelor, pe lângă pandemia de COVID-19 sectorul agricol confrun­tându-se şi cu o secetă prelungită, iar astfel recoltele au scăzut semnificativ în anumite zone şi preţurile au crescut.

Cooperativa are în curs de derulare o investiţie de 3,4 milioane de euro într-o fabrică de nutreţuri combinate (FNC) şi, deşi construcţia a început în 2018, Robert Erdei afirmă  că birocraţia, fluctuaţia cursului va­lutar, dar şi reticenţa băncilor din acest an de a mai credita le-au pre­lu­n­git ter­menul de finalizare. Totuşi, el speră ca în 2021 să înceapă pro­ducţia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO