Companii

Cooperativa agricolă Szilos din Harghita, cu 10 crescători de animale, investeşte 1,5 mil. lei într-un abator şi o carmangerie. „Ne-am asociat în 2008, pentru că ne-am dat seama că singuri nu am putea să trecem de la producţie la procesare“

În România sunt peste 1.800 cooperative agricole, potrivit datelor din Registrul Naţional al Cooperativelor Agricole de pe site-ul Ministerului Agriculturii.

În România sunt peste 1.800 cooperative agricole, potrivit datelor din Registrul Naţional al Cooperativelor Agricole de pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Autor: Florentina Niţu

15.11.2021, 00:06 210

Cooperativa agricolă Szilos din Harghita, formată din 10 fermieri care cresc animale în comuna Lupeni, investeşte 1,5 mil. lei într-un abator de mică capacitate şi o carmangerie, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publice şi a celor oferite de reprezentanţii formei de asociere. Aceasta a atras fonduri europene de 1,04 milioane de lei, conform datelor publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), ceea ce reprezintă 70% din suma totală, conform reprezentanţilor firmei.

„Avem în desfăşurare un proiect cu fonduri europene pentru a face un abator de mică capacitate şi o carmangerie şi ne-a ajutat foarte mult faptul că suntem asociaţi într-o cooperativă. Suntem zece persoane şi ne-am asociat în 2008, pentru că ne-am dat seama că singuri nu am putea să trecem de la producţie la procesare. Pentru investiţie am primit o co-finanţare de 70% de la UE şi vrem să mai depunem un proiect“, au spus pentru ZF reprezentanţii cooperativei agricole Szilos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO