Companii

Cooperativa Agrolact Moldova din judeţul Bacău a investit 6 mil. euro într-o fabrică de lactate sub brandul Huzur: „Vrem să fie valorificat cu adevărat laptele românesc“.

Antreprenori locali

Cooperativa Agrolact Moldova din judeţul Bacău a...

Autor: Florentina Niţu

05.03.2021, 07:40 1445

 

 

„Huzur este brandul de produse lactate al Agrolact Moldova, o iniţiativa ce vizează promovarea şi protejarea unei părţi a economiei româneşti, a fermierilor care au nevoie de susţinere pentru a rămâne în joc, mai ales în contextul actual. Fabrica procesează exclusiv lapte românesc, provenit din fermele proprii pen tru ca e bun, si e destul. Producem in fermele propri in jur de 35.000 de liktri de lapte pe zi“, povesteşte Gavrilă Tuchiluş, unul dintre membrii fondatori şi directorul general al Agrimat Matca, una dintre cele mai vechi şi mai moderne exploataţii agricole din judeţul Galaţi, care lucrează circa 4.500 de hectare de pământ.

Agrolact Moldova este o cooperativă făcută după modelul danez, care îşi propune să reînvie laptele la sticlă în România, astfel că a investit 6 milioane de euro într-o fabrică în Sascut, judeţul Bacău. Produsele lactate făcute acolo, precum lapte de consum, unt, kefir, sana ori smântână, pătrund timid în piaţă, de la începutul acestui an până în prezent ajungând în zona Moldovei, din Suceava până la Galaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO