Companii

Cooperativa Dobrogea Sud a vândut anul trecut cereale şi plante oleaginoase de 18 mil. euro

Cooperativa Dobrogea Sud a vândut anul trecut cereale...

Autor: Roana Rotaru

30.05.2017, 00:05 203

Dobrogea Sud, cea mai mare coo­pe­ra­tivă, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 80,5 mil. lei (17,9 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul precedent, potrivit datelor publice.

Anul trecut, cooperativa agricolă Do­brogea Sud a tranzacţionat peste 100.000 de tone de grâu, orz, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă, recoltate de pe o suprafaţă de 20.000 de hectare din judeţul Constanţa - cât de­ţin împreună cei 42 de membri ai coope­rativei.

„Creşterea cifrei de afaceri se datorează creşterii încrederii membrilor cooperatori în ceea ce înseamnă cooperativă, în sistemul pe care l-am organizat. Dacă la început au existat reţineri, acum s-a ajuns la o rată de valorificare de aproape de 100% din marfa disponibilă, exceptând cât şi-a oprit fiecare fermier în magazii pentru plata aren­dei. În plus, fermierii care au avut bani în cont nu au vândut în perioada de recol­tare, ci au aşteptat un preţ mai bun“, a declarat pentru ZF Nicolae Şofrone, preşe­dintele cooperativei agricole Dobrogea Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO