Companii

Cora i-a platit fostului director salariul pe patru ani

08.02.2008, 18:57 64

Regis Mougel, fostul director general al retelei de hipermarketuri Cora in Romania si care conduce in prezent operatiunile Auchan pe piata locala, a primit despagubiri din partea fostului angajator echivalentul salariului sau de baza pe patru ani.
Mougel a castigat la finele anului trecut procesul intentat companiei Cora pentru concedierea sa in anul 2004.
"In 2004, Cora a vrut sa schimbe conducerea companiei sale din Romania si a facut acest lucru intr-o maniera foarte agresiva. Dupa un proces prea lung (din cauza apelurilor facute de Cora), le-am dovedit ca am avut cele mai bune intentii si ca a fost o concediere abuziva care i-a costat scump, intr-un final", a declarat Mougel pentru ZF. El a precizat ca decizia in cazul procesului este definitiva, insa nu a dezvaluit valoarea despagubirii primite.
Potrivit estimarii ZF, aceasta s-ar putea ridica la cateva sute de mii de euro, la un salariu lunar de baza intre 5.000 si 10.000 de euro.
Cea mai mare parte din managerii care au dat in judecata Cora pentru demiterile din 2004 au finalizat procesele, sentinta fiind in favoarea lor, potrivit lui Mougel. Contactati de ZF, reprezentantii Cora Romania nu au dorit sa comenteze pe seama acestui subiect.
In 2005, Regis Mougel si alti aproximativ 10 fosti top manageri de la Cora au infiintat compania MGV-Distri Hiper SA, operatorul hipermarketurilor Auchan pe piata locala, printr-un parteneriat cu grupul francez Auchan. Retailerul detine 29% din companie, in timp ce Mougel este principalul actionar persoana fizica. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, acesta are o participatie directa in companie de 18,8%.
Toata conducerea Auchan Romania este formata in prezent din fosti manageri de la Cora Romania.
Anul trecut, Auchan si-a devansat competitorul ca numar de unitati deschise, inaugurand al patrulea hipermarket de pe piata locala, in timp ce Cora a ramas la trei magazine.
In retailul local, principalii concurenti ai retelei Auchan sunt Cora, Carrefour si Real.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO