Companii

Cora spune că vinde şi iarna cartofi, salată verde, morcov, sfeclă roşie, ridichi, păstârnac, ciuperci, us­turoi, varză roşie şi praz din România. „Este desigur şi responsabilitatea marilor retaileri să dezvolte parteneriatele cu producătorii locali.“

Cora spune că vinde şi iarna cartofi, salată verde,...

Autor: Florentina Niţu

09.02.2022, 18:30 161

Numai jumătate dintre cei 60 de furnizori de legume şi fructe proaspete din România ai reţelei de magazine de comerţ modern Cora au capacitatea de a livra în afara sezonului de producţie, pentru că sunt puţini cei care au sere încălzite în care să continue producţia din câmp, potrivit reprezentanţilor reţelei de magazine.

„Anul trecut, am colaborat cu 60 de producători de legume şi fructe. Toţi aceştia livrează în sezon şi doar 28 dintre ei au capacitatea de a fi activi în extrasezon. Datorită strategiei de achiziţii a Cora, am ajuns ca în sezon să avem o pondere de peste 90% produse româneşti din total, pe sortimentele de legume şi fructe, în timp ce în afara sezonului ponderea produselor locale scade la 47%“, au spus pentru ZF oficialii Cora din România.

Ei au menţionat că din datele pe care le deţin sunt puţini producători care au sere încălzite din cauza cos­turilor ridicate care reduc semnificativ rentabilitatea acestor microexploatări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO