Companii

Corina Mîndoiu, EY România: Multe business-uri de familie fac acum trecerea către generaţia următoare şi trebuie să facă faţă furtunii perfecte, o combinaţie de perturbări strategice, tehnologice, de reglementare şi operaţionale fără precedent

Corina Mîndoiu, EY România: Multe business-uri de...

Autor: Roxana Rosu

20.06.2022, 12:02 175

Birourile unifamiliale, acele organizaţii private care gestionează activele unui business de familie şi se ocupă de continuitatea lui, vor fi obligate să îşi accelereze eforturile de adaptare şi de transformare a strategiei şi operaţiunilor, pentru a putea interveni cât mai rapid şi a soluţiona problemele ce pot apărea din zona legislativă sau economică, geopolitică sau a schimbărilor tehnologice, se arată în cel mai recent studiu global EY, Single Family Office. Studiul menţionează trei puncte de atenţie pentru acest tip de organizaţii: măsurarea performanţei non-financiare, asigurarea unui plan pentru gestionarea atacurilor cibernetice şi anticiparea problemelor fiscale ale muncii de la distanţă.

 „Peisajul fiscal global se transformă, dincolo de tot ceea ce ştiam până acum. Guvernele din întreaga lume, constrânse de evoluţiile economice din ultimii doi ani, s-au văzut şi mai presate să caute noi surse de venituri. Dincolo de implicaţiile uriaşe care decurg din reforma fiscală globală ce se află în curs, birourile unifamililale trebuie, de asemenea, să ţină pasul cu mişcările tot mai rapide ale autorităţilor fiscale către digitalizare, problemele de sustenabilitate fiscală şi consecinţele fiscale ale lucrului la distanţă”, spune Corina Mîndoiu, Partener Asociat, Impozit pe venit şi contribuţii sociale, EY România.

Ea a mai spus că în România multe business-uri de familie fac acum trecerea către generaţia următoare, iar existenţa unor organizaţii ca Family Office ar putea să ajute afacerile să navigheze prin aceste momente impredictibile. ”Suntem în faţa furtunii perfecte – o combinaţie de perturbări strategice, tehnologice, de reglementare şi operaţionale fără precedent. De aceea, orice mână de ajutor este binevenită pentru afacerile de familie”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO