Companii

Unul dintre cei mai mari producători de lactate vrea să pună un român la conducerea operaţiunilor locale

Unul dintre cei mai mari producători de lactate vrea să...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.11.2015, 17:47 1502

FrieslandCampina România, al treilea cel mai mare producător de lactate, îl va numi în funcţia de director general începând cu 1 ianuarie 2016 pe Cornel Cărămizaru, 40 de ani, care ocupă în prezent funcţia de director de vânzări. Decizia va fi luată de Consiliul de Administraţie al companiei la finalul anului. Astfel, Cornel Cărămizaru este primul român care va conduce businessul olandezilor de pe plan local.

El îl va înlocui pe Jan Willem Kivits, executivul care a condus businessul FrieslandCampina în România în ultimii trei ani.

Cornel Cărămizaru lucrează de aproape cinci ani în cadrul filialei locale a grupului olandez. Anterior, a activat timp de 14 ani în cadrul îmbuteliatorului PepsiCo, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa băuturilor răcoritoare.

În plus, Cărămizaru va ocupa şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Grupul FrieslandCampina este prezent pe piaţa locală cu trei entităţi fiscale: FrieslandCampina România, Napolact şi Industrializarea Laptelui Mureş, care vor fuziona.

Consolidat, businessul FrieslandCampina în România se ridică la circa 90 mil. euro. Pe piaţa lactatelor, grupul concurează cu Albalact, Danone sau Hochland.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO