Companii

Cornel Vulpe, fabrica de mezeluri Fox: Marim capacitatea de productie pentru distributie nationala

Cornel Vulpe, fabrica de mezeluri Fox: Marim capacitatea de productie pentru distributie nationala

Cornel Vulpe, director general al CEZ: Anul trecut am avut un buget de marketing de 400.000 de euro, iar in 2007 vom continua sa investim in dezvoltarea imaginii alocand un buget de aproximativ 600.000 de euro.

19.01.2007, 14:28 2628

Producatorul de mezeluri Fox Bucuresti, cu afaceri de aproape 20 mil. euro in 2006, va investi anul acesta 5 milioane de euro in construirea unei noi fabrici de mezeluri care va creste capacitatea de productie cu 50 de tone zilnic, spune Cornel Vulpe, actionarul companiei Fox.
"Capacitatea actualei fabrici este de 30 de tone pe zi. Vom incepe anul acesta constructia unei a doua fabrici in vecinatatea celei pe care o avem acum si care va avea o capacitate de productie de 50 de tone pe zi", a declarat Cornel Vulpe, actionarul companiei Fox.
Prin aceasta investitie reprezentantii companiei urmaresc cresterea capacitatii de productie si imbogatirea gamei de sortimente, corelate cu o strategie de largire a ariei de acoperire a pietei locale, precum si de penetrare a altor piete.
Majoritatea jucatorilor mari din industria mezelurilor urmaresc extinderea productiei pentru a-si creste cota de piata si pentru a ocupa locul lasat in piata de disparitia unor jucatori locali ale caror capacitati nu corespund standardelor europene.
Astfel CrisTim, liderul pietei, si-a propus sa ajunga la o productie de 300 de tone zilnic pana in 2010, in timp ce Aldis Calarasi a ajuns anul trecut la o productie de 100 de tone zilnic.
Noul centru de productie al companiei Fox, situat pe o suprafata totala de 55.000 de metri patrati, va fi construit prin intermediul unor imprumuturi bancare, dar si prin accesarea unor fonduri structurale destinate industriei alimentare, care vor acoperi jumatate din valoarea investitiei.
Potrivit reprezentantilor companiei, investitia va putea fi amortizata in urmatorii cinci ani.
"Intentionam ca la inceputul lui 2008 sa putem avea o capacitate de productie de 80 de tone pentru a putea dezvolta o distributie nationala", a mai declarat Vulpe.
In 2006, actionarii Fox au decis infiintarea propriei companii de distributie, Fox Com Serv Distribution, insa pana in prezent aceasta nu acopera decat regiunile din sudul, centrul si estul tarii.
In perioada decembrie 2005-decembrie 2006, compania a mai derulat un program de investitii in valoare de 570.000 euro pentru modernizarea si dezvoltarea capacitatii de productie.
Compania Fox si-a inceput activitatea de productie si comercializare a produselor din carne in 1992, cand a intrat pe piata doar cu pasta de mici, salam, carnati afumati si specialitati.
In prezent compania si-a diversificat productia ajungand la 100 de sortimente, potrivit reprezentantilor Fox. Materia prima este importata in intregime din tarile Comunitatii Europene.
"Cel mai bine vandute produse ale companiei sunt in prezent crenvurstii de pui, salamul Victoria, parizerul taranesc, crenvurstii de porc si kaiserul afumat", a declarat actionarul Fox.
Incepand cu luna octombrie 2006 compania a initiat o campanie de intarire a imaginii brandului Fox, campanie care se va intensifica in 2007.
"Anul trecut am avut un buget de marketing de 400.000 de euro (valoare neta - n. r.), iar in 2007 vom continua sa investim in dezvoltarea imaginii alocand un buget de aproximativ 600.000 de euro", a spus Cornel Vulpe.
In prezent, producatorul detine o cota de piata de 15% pe segmentul de retail al pietei din Capitala, potrivit propriilor informatii, estimand o cota totala de piata de aproximativ 5%.
"Speram ca pana in 2008 sa putem ajunge la o cota de piata de 14%", a spus Vulpe. Actionarul Fox este de parere ca in prezent piata de mezeluri este suprasaturata si ca desi s-a anuntat o scadere a preturilor pe acest segment de piata, produsele din carne vor continua sa se scumpeasca.
"Concurenta este extrem de dura pe piata mezelurilor, tocmai de aceea preferam sa mai asteptam inainte sa scadem preturile", a declarat actionarul Fox.
Compania Fox, cu un total de 350 de angajati, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 19 milioane de euro, in timp ce in 2005 compania raportase o cifra de afaceri de 16,3 milioane euro si un profit net de 2,3 milioane de euro, de patru ori mai mult decat profitul inregistrat in anul precedent, pe fondul extinderii suprafetei de productie si achizitionarii de noi utilaje.
"Estimam ca in 2007 vom inregistra o cifra de afaceri cu cel putin 30% mai mare decat anul trecut", a declarat Vulpe. Actionarii companiei Fox sunt Cornel Vulpe si fiul sau, Dan Vulpe. Cei mai importanti jucatori pe piata mezelurilor, a caror valoare la raft a depasit anul trecut un miliard de euro, sunt Cristim, Caroli si Aldis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO