Companii

Costin Bănică, JLL: Există un interes pentru investiţii în producţie în România, pe masă sunt mai multe unităţi de producţie cu peste 4-5 mii de locuri de muncă

Costin Banică, head of industrial department în cadrul com­paniei de consultanţă imobiliară JLL

Costin Banică, head of industrial department în cadrul com­paniei de consultanţă imobiliară JLL

Autor: Bogdan Alecu

03.03.2022, 17:20 180

Primele ţări care au atras fabrici de baterii pentru maşini electrice au fost cele din proximitatea marilor centre de producţie, astfel că noile unităţi au apărut în Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia. România acum este pe listă pentru alte noi investiţii în regiune.

România este pe listă pentru noi investiţii, dar statul român trebuie să aibă ce „pune pe masă“ când vine vorba de atragerea acestor investiţii.

„Şi statul trebuie să fie pregătit pentru discuţii cu mari investitori deoarece cine vine cu 4-5 mii până la 10.000 de locuri de muncă are anumite solicitări. Nu mai suntem în punctul în care nu mai suntem com­pe­titivi. Până acum spre exemplu pentru baterii au fost pe listă ţări precum Cehia, Slovacia sau Polonia deoarece sunt lângă Germania, noi suntem mai departe, iar avantajul costului legat de forţa de muncă este contrabalansat de costul logistic, dar România este pe harta investito­rilor“, a spus Costin Banică, head of industrial department în cadrul com­paniei de consultanţă imobiliară JLL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO