Companii

Costuri ţinute la sange. Liderii din FMCG şi agricultură au de opt ori mai puţini angajaţi decat "omologii" polonezi

Costuri ţinute la sange. Liderii din FMCG şi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.09.2017, 00:07 1541

Cele mai mari cinci companii active în domeniul bunurilor de larg consum (FMCG) şi cel al agriculturii din Romania aveau împreună anul trecut un business de 4,4 miliarde de euro, nivel situat peste cel al primilor cinci jucători din acelaşi domeniu din Ungaria sau Cehia, dar sub clasamentul celor mai mari cinci afaceri poloneze. Sub Polonia, Romania se află şi la numărul de angajaţi din cele mai mari companii din FMCG şi agricultură.

Astfel, cele mai mari businessuri din Polonia aveau anul trecut peste 16.000 de angajaţi, de opt ori mai mulţi decat primele cinci companii din Romania şi de 4-5 ori mai mulţi decat "omologii" din Cehia şi Ungaria, arată o analiză a ZF pe baza datelor din raportul Coface Top 500 Europa Centrală şi de Est.

 În acest sector, clasamentul din Romania este integral ocupat din traderii de cereale şi de jucătorii din producţia şi comerţul cu ţigări. Cea mai mare companie din domeniu este British American Tobacco (Romania) Trading, activă în comerţul cu ţigări şi avand afaceri de peste 1,8 miliarde de euro la nivelul anului trecut. British American Tobacco are pe plan local şi o unitate de producţie, dar care este operată prin intermediul unei alte entităţi fiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO