Companii

Costurile in crestere scad rentabilitatea investitiei in centrul comercial Grand Arena din Capitala

Costurile in crestere scad rentabilitatea investitiei in centrul comercial Grand Arena din Capitala

Investitia va fi recuperata in 15 ani, un termen destul de lung

11.07.2008, 17:40 46

Dezvoltatorul francez Euroinvest Intermed, care detine centrul comercial Grand Arena din cartierul Beceni din Capitala, proiect aflat in dezvoltare, spune ca isi va recupera investitia in 15 ani, perioada lunga pentru o afacere in domeniul imobiliar.
"Vom avea un randament anual al investitiei de 6,5-7% pe an, la o chirie medie de 27-28 de euro/ metrul patrat, deoarece materialele de constructii sunt tot mai scumpe in Romania, iar noile prevederi privind siguranta seismica au dus la un consum mult mai ridicat de beton si otel", a declarat Lucien Harfi directorul executiv al Euroinvest Intermed.
Centrul comercial Grand Arena, dezvoltat in cartierul Berceni, va fi deschis in trimestrul patru al acestui an, in urma unei investitii de 187 de milioane de euro. Shopping mall-ul pe doua nivele va cuprinde un hipermarket Carrefour si un magazin Flanco World. Printre firmele prezente in cadrul centrului sunt Otter, Motivi, TinaR, Ina Center, Sephora, Jolidon, Triumph, Erros, Cavaliere, Kendra, Splend'or, Veronesse, Lee Cooper, Blue Bird, Glou, Bamboo sau Meli Melo.
Prospector Consulting, consultant al proiectului, estimeaza ca traficul anual se va situa la aproximativ
8-10 milioane de clienti.
Investitiile pentru unitatile Carrefour si Flamingo International din cadrul centrului comercial Grand Arena se ridica la 20 milioane de euro, respectiv peste 1,5 milioane de euro.
Pe de alta parte, dezvoltatorul sustine ca va investi peste 200 de milioane de euro intr-un proiect imobiliar in zona Brasovului, care va fi inceput in 2009 si va cuprinde un centru comercial, spatii de birouri si locuinte.
Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 44 de hectare din zona Brasovului, insa reprezentantii companiei nu au precizat locatia exacta.
Euroinvest Intermed este o firma de constructii si dezvoltare prezenta in mai multe tari din Europa de Est si China.
Euroinvest Intermed SRL, din Bucuresti, este detinuta de firma Stonewall Marketing, inregistrata in Insulele Virgine, cu 90% din capital, si de Lucien Harfi, cetatean francez nascut in Algeria cu 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO