Companii

Cota de piaţă a producătorilor de medicamente din România este de doar 8%, la jumătate faţă de Slovenia şi de trei ori mai mică faţă de Polonia

Cota de piaţă a producătorilor de medicamente din...

Autor: Georgiana Mihalache

05.12.2020, 11:22 282

 În 2006, valoarea medicamentelor „made in Romania“ vândute local ducea cota de piaţă a industriei la 28% ♦ În ultimii ani au lipsit investiţiile majore în noi capacităţi de producţie.

Declinul industriei producătoare de medicamente din România se vede în cota de piaţă pe care medicamentele produse local o au în vânzările totale, acest procent scăzând dra­matic în ultimii ani, până la 8% în 2018, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Iqvia, citate de Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj.

În comparaţie, în ţări din regiunea Europei Centrale se consumă mai multe medicamente produse local, cum este cazul Poloniei, unde producţia locală are 27% cotă de piaţă. Şi Slovenia are o industrie locală puternică, având o cotă de piaţă de 17%, dublă faţă de România. În Ungaria, 10% dintre medicamentele vândute sunt ale producătorilor locali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO