Companii

Covalact şi-a deschis la Sfântu Gheorghe un nou depozit logistic

Autor: Cristina Roşca

09.02.2012, 17:32 293

Producătorul de lactate Covalact din Sfântu Gheorghe, controlat de fondul american de investiţii SigmaBleyzer, a deschis în acelaşi oraş un nou centru logistic în care a investit 5 mil. lei (1,2 mil. euro). Noul depozit are o capacitate de 1.400 de paleţi, echivalentul a peste 700 tone de produse.

Iniţiativa Covalact vizează mărirea capacităţii de depozitare la temperatură controlată a companiei, precum şi dezvoltarea sistemului logistic care deserveşte cele două fabrici ale grupului Covalact, de la Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc.

În cele două unităţi de producţie Covalact realizează 80 de produse. Pe uşile fabricilor ies în fiecare lună 1.600 de tone de produse lactate.

În următorii ani fondul american de investiţii SigmaBleyzer va investi patru milioane de euro în creşterea capacităţii de producţie şi în lansarea de noi produse.

Covalact a obţinut în 2010 afaceri de 78 mil. lei (18,5 mil. euro) şi a înregistrat pierderi de 2,8 mil. lei (0,65 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO