Companii

Cramele Prahova devin Halewood si anunta o noua extindere

22.09.2004, 00:00 110

Producatorul de vinuri Cramele Prahova si-a schimbat denumirea in Cramele Halewood, dupa numele actionarului majoritar Halewood International, din Marea Britanie.
"Schimbarea doreste sa reflecte dezvoltarea ariei de operare companiei, care are acum crame atat in regiunea Dealul Mare cat si in Podisul Transilvaniei", a spus John Halewood, presedintele Halewood International.
Cramele Halewood a definitivat o investitie de 1,2 milioane de euro (50% finantata din sursa Sapard) intr-un spatiu de depozitare a produselor, utilaje pentru depozitare, darsi in modernizarea si retehnologizarea capacitatilor de imbuteliere.
"Conditiile imbunatatite de stocare, imbuteliere si livrare ne vor permite sa oferim clientilor din Romania si din cele 40 de tari in care vinurile noastre sunt exportate, un serviciu mai solid", afirma Halewood.
Halewood Romania si-a extins recent afacerile de pe piata vinului din Romania prin achizitionarea a inca 25 de hectare de pamant in zona Cernavoda-Murfatlar, unde vor planta vita de vie, astfel incat suprafata totala a companiei sa ajunga la 320 de hectare.
Vinurile Murfatlar sunt foarte apreciate peste hotare. Dealtfel, peste 70% din productia Halewood este livrata la export.
In Romania, producatorul de vinuri detine marcile Prahova Valley, Byzantium, Cherry Tree Mill, Blue, Danube Dracones, Millenium, Premiat, Galerie Roumaine, pentru vinuri si Red Square si Carrabean Twist pentru bauturi energizante, respectiv alcopops - bauturi racoritoare cu adaos de alcool.
Halewood Romania are o capacitate de stocare de 500.000 de litri de vin, incadrandu-se in categoria producatorilor de nisa si detine crame la Urlati (Urlateanu) si Azuga (Pivnitele Rhein).
Compania estimeaza pentru acest an vanzari de 6,5 milioane de euro in crestere cu 500.000 de euro fata de anul precedent. "Piata romaneasca are un potential de crestere foarte mare pentru anii urmatori, iar pe pietele externe vinurile romanesti vor fi din ce in ce mai prezente", sustine Halewood.
Halewood International a fost infiintata in urma cu 25 de ani si este unul dintre cei mai importanti producatori independenti de vinuri si bauturi alcoolice din Marea Britanie si o prezenta semnificativa in cateva tari cu traditie in productie de vinuri.
stelian.negrea@zf.ro



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO