Companii

Cramele Recas, crestere de 144% a vanzarilor

Cramele Recas, crestere de 144% a vanzarilor
27.07.2006, 19:04 43

Cramele Recas, cel mai mare complex de vinificatie din Banat, a inregistrat o crestere de 144% a vanzarilor pe piata interna in primul semestru din acest an, fata de aceeasi perioada din 2005. Recas a vandut in primele sase luni peste 855.000 de sticle de vin, fata de doar 350.000 de sticle, in prima jumatate a anului trecut.
"Valoric, vanzarile noastre pe piata interna au inregistrat o crestere de 200%, ajungand la 2,7 milioane de lei (770.000 de euro). Speram ca jumatatea de an care urmeaza sa fie la fel de prolifica", a declarat Philip Cox, director comercial al companiei.
Gama de vinuri "La putere" lansata in urma cu patru luni in segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante) a contribuit la rezultatele din primul semestru, volumul vanzarilor ridicandu-se la 45.000 de sticle.
Potrivit informatiilor companiei, in ultima luna vanzarile de vin din gama Recas au crescut cu 200% fata de luna anterioara. Vinurile Recas au fost initial o gama destinata segmentului HoReCa, insa compania a decis sa o relanseze, noua strategie de vanzari indreptandu-se spre retail.
In 2005, compania a inregistrat o crestere de 56% a vanzarilor, pana la 6,4 mil. euro. Pentru acest an, Cramele Recas preconizeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, pana la 7,7 mil. euro.
Abia din acest an compania a decis sa abordeze mai puternic piata locala, Cramele Recas fiind unul dintre cei mai importanti exportatori de vinuri. Compania urmareste sa devina mai vizibila pentru consumatorul roman, dupa ce peste 60% din vanzarile anuale erau destinate pietelor externe.
Cramele Recas estimeaza pentru acest an un volum al exporturilor de peste 2 milioane de sticle, cu 17% mai mult fata de 2005. Valoric, vanzarile producatorului din Banat vor ajunge la 2,2 milioane de euro, fata de 1,9 milioane de euro in 2005.
Anul trecut, Cramele Recas a exportat 1,7 milioane de sticle de vin, 9.000 de Bag Box-uri de 3 litri si 55.000 de litri de vin in vrac. Compania intentioneaza in acest an sa renunte la exportul de vin in vrac si sa se axeze doar pe vin imbuteliat.
Principalele tari in care exporta compania sunt Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Germania, Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Malta, Marea Britanie, Rusia, Slovacia si Statele Unite. Pentru anul in curs, conducerea societatii mizeaza pe incheierea de contracte noi cu distribuitori din tari precum SUA, Belgia, Elvetia, Polonia, Cehia si Germania.
Firma exploateaza in prezent circa 700 hectare de vita-de-vie, de pe care a obtinut in 2005 o productie de 4,5 milioane de litri de vin.
Directorul comercial al Cramelor Recas precizeaza ca in acest an, compania va infiinta o noua plantatie de vie de 63 de hectare, in urma unei investitii de un million de euro.
Anul trecut, producatorii de vin au vandut pe pietele externe doar 270.000 de hectolitri, fata de peste 375.000 de hectolitri in 2004. Valoric, exporturile de vin au scazut cu 18%, pana la 17,8 mil. euro.
Cei mai importanti exportatori de vin din Romania sunt Halewood International, Vinia, Cramele Recas si Provinum.
Piata vinurilor s-a ridicat anul trecut la circa 350 de milioane de euro, potrivit informatiilor Patronatului National al Viei si Vinului. Principalii jucatori sunt Murfatlar Romania, Vincon Vrancea, Cotnari, si Jidvei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO