Companii

Un credit record pentru piaţa imobiliară locală, de 410 mil. euro, va contribui la dezvoltarea reţelei de malluri Iulius. Marius Perşenea, Iulius: „Noul împrumut are scopul de a implementa obiectivele corporate din strategia de dezvoltare a companiei“

Reţeaua de malluri regionale Iulius Mall din Cluj-Napoca, Iaşi, Suceava şi Timişoara.

Reţeaua de malluri regionale Iulius Mall din Cluj-Napoca, Iaşi, Suceava şi Timişoara.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.09.2022, 00:07 5075

Grupul Iulius, dezvoltatorul imo­biliar controlat de Iulian Dascălu, împreună cu par­te­ne­rul sud-african Atterbury Europe au semnat o finanţare de 410 milioane de euro, pentru a susţine investiţiile în centrele regionale Iulius Mall din Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava şi Timişoara. Este vorba, practic, despre o refinanţare sindicalizată pe termen lung, acordată de către Erste Group Bank AG, Banca Comer­cială Română S.A., Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG, OTP Bank Nyrt. şi OTP Bank România S.A.

„Este o tranzacţie de referinţă pentru piaţa de real estate din România, prin volumul şi caracteristicile sale care constituie o alternativă viabilă la piaţa de capital. Noul împrumut are scopul de a implementa obiectivele corporate din strategia de dezvoltare a companiei“, a spus Marius Perşenea, chief operating officer la Iulius.

Finanţarea de peste 400 de milioane de euro primită de Iulius şi Atterbury este un record pentru piaţa imobiliară locală, unde s-au mai acordat în trecut credite de valori mari, dar care nu au atins acest prag. De pildă, în 2020, WDP, dezvoltator cu capital belgian care operează peste 230.000 mp de spaţii logistice şi industriale în România, a contractat o finanţare de 205 mil. euro de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, pentru a sprijini construirea unei suprafeţe totale de un milion de metri pătraţi de proprietăţi semiindustriale şi logistice în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO