Creditorii au aprobat tranzacţia şi aşteaptă doar banii: Vuza trebuie să vină cu 127 mil. euro pentru a cumpăra activele Oltchim

Secțiune susținută de Medlife Logo

20 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring şi Rominsolv a notificat ieri dimineaţă bursa de la Bucureşti că adunarea generală a creditorilor Oltchim Râmnicu Vâlcea a aprobat vânzarea activelor 1-5 şi parţial 7 către Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza. Preţul tranzacţiei a fost de 127 mil. euro (582 mil. lei).

În cea mai bună variantă, în cazul în care nu vor fi contestaţii iar judecătorul va confirma decizia creditorilor, plata se va face în luna aprilie din 2018. Dacă vor fi contestaţii, Chimcomplex estimează că tranzacţia se va închide în vara anului viitor.

Restul ofertelor prezentate în cadrul punctelor din ordinea de zi, respectiv de la 2 la 9, comunicată prin raportul din data 07 decembrie 2017 nu au fost aprobate.

Printre investitorii interesaţi de achiziţia activelor combinatului chimic, s-au numărat Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Român, o compania din Louisiana, dar şi o companie din New Jersey cu operaţiuni în Marea Britanie, Cehia şi India.

 

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Creditori
, tranzactie
, Oltchim
, Stefan Vuza
, cumparare
, chimcomplex
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide