Companii

Creşterea consumului a adus cel puţin trei noi miliardari în euro în topul companiilor locale în 2016: Dedeman, MOL şi Mega Image

Creşterea consumului a adus cel puţin trei noi...

Autor: Dana Ciriperu

11.04.2017, 00:05 745

În 2015, economia locală avea 15 companii cu afaceri de peste un miliard de euro, iar rezultatele din 2016 ar putea aduce între trei şi cinci companii noi în acest club select, potrivit estimărilor ZF.

Reţeaua de bricolaj Dedeman Bacău, cea mai mare companie antreprenorială din România, grupul petrolier ungar MOL şi magazinele Mega Image au intrat în clubul miliardarilor în euro după cifra de afaceri înregistrată în 2016, potrivit estimărilor ZF.

Doar Dedeman Bacău a comunicat rezultatele financiare pe 2016, însă dinamica vânzărilor din primul semestru al anului trecut şi investiţiile în extindere „califică” şi celelalte două companii în cursa pentru vânzări de peste un miliard de euro.

Dedeman a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,17 mld. euro (5,25 mld. lei), în creştere cu peste 20% faţă de 2015 şi devine astfel prima companie antreprenorială care urcă peste acest prag pe o singură entitate fiscală. Doar Rompetrolul lui Dinu Patriciu mai reuşea un astfel de rulaj, dar înainte de 2007 când businessul a fost preluat de compania kazahă KazMunaiGaz.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO