Companii

Creşterea dobânzilor scade alocarea de fonduri pentru achiziţionarea de tractoare agricole noi. Irum Reghin: „Instabilitatea economică s-a resimţit puternic în sectorul agricol“

Antreprenori locali

IRUM şi-a mărit capacităţiile de producţie şi a reuşit să aducă îmbunătăţiri utilajelor fabricate.

IRUM şi-a mărit capacităţiile de producţie şi a reuşit să aducă îmbunătăţiri utilajelor fabricate.

Autor: Laurentiu Cotu

06.06.2023, 17:45 157

♦ Familia Oltean din Reghin a ajuns la afaceri de 15 mil. euro în T1 2023 cu grupul de firme Maviprod-IRUM.

Grupul de firme Maviprod-IRUM, deţinut de familia Oltean din Reghin, a realizat în primul trimestru din acest an o cifră de afaceri de 15 mil. euro şi estimează pentru întreg anul 2023 afaceri totale de peste 72 mil. euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie. Grupul de firme Maviprod-IRUM a avut anul trecut o cifră de afaceri de 65,5 mil. euro. IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, trans­por­toare, echipa­mente pentru întreţinerea dru­murilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora.

„În prima parte a anului piaţa tractoarelor agricole a stagnat, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Nu s-au înregistrat creşteri din cauza greutăţilor întâmpinate de fermieri, din pricina cantităţilor uriaşe de ceriale importate din Ucraina. Acest aspect i-a constrâns pe fermierii din România să oferteze propriile produse la preţuri mult mai mici, toate acestea fiind amplificate de seceta din multe regiuni din ţară“, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, direc­tor general IRUM Reghin.

Pe plan local, IRUM vinde prin inter­mediul punc­telor proprii de vân­zare şi distribuţie, însă compania cola­borează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor fores­tiere, fermieri, com­posesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva. IRUM a încheiat parteneriate cu companii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO