Companii

Cristian Găvan, fondator Mam Bricolaj: Contextul actual este dificil, sunt multe semnale de alarmă, aşa că trebuie să fim foarte atenţi la ce aduce a doua jumătate a anului, să nu ne îmbătăm cu creşterile de acum

Cristian Găvan, fondator Mam Bricolaj: Contextul actual...

Autor: Roxana Rosu

17.05.2022, 08:31 144

Contextul actual este foarte dificil şi sunt multe semnale de alarmă, aşa că trebuie să fim foarte atenţi la ce aduce a doua jumătate a anului, să nu ne îmbătăm cu creşterile pe care le înregistrăm acum, a spus Cristian Găvan, fondator Mam Bricolaj, în cadrul conferinţei ZF Retail Summit 2022.

”E un context dificil , sunt semnale de alarmă. Noi am terminat cu 34% creştere în 2021 şi T1 este pe plus, nu la fel de mare, dar frumos. Paştele aduce mereu o scădere, pentru că oamenii se reorientează, apoi în luna mai a repornit trendul normal de vânzări. Noi funcţionăm foarte bine, dar trebuie să fim foarte atenţi la ce aduce a doua jumătate a anului. Să nu ne îmbătăm cu creşterile de acum pentru că motorina s-a scumpit cu 60% şi alte materii prime la fel. Am revizuit în scădere bugetul pe 2022. Mai bine să avem o surpriză pe plus, decât una pe minus”.

MAM Bricolaj a lansat recent un serviciu nou, prin care clientul îşi poate proiecta mobilierul la comandă şi îl asamblează singur. Metoda asigură un cost mai mic şi livrarea se face în 1-2 săptămâni. 

”Sunt foarte realist pentru a doua jumătate a anului. Mă uit la situaţia din Shanghai, unde vapoarele nu sunt încărcate şi nu pleacă spre Europa, aşa că peste 2-3 luni vom vedea o situaţie interesantă, când se termină stocul actual. Avem şi un plan B pentru o criză tip Shanghai, va trebui să supravieţuim”.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO