Companii

Cristian Lăcraru, un antreprenor din IT, a dezvoltat un robot educaţional care să simplifice învăţământul hibrid. „Până în toamnă vreau să vând 50 de bucăţi“

Roboţelul se numeşte Mirai şi este disponibil în două variante, Basic şi Premium, în funcţie de dotări. Varianta Basic costă 1.650 de euro, iar cea Premium  2.350 de euro.

Roboţelul se numeşte Mirai şi este disponibil în două variante, Basic şi Premium, în funcţie de dotări. Varianta Basic costă 1.650 de euro, iar cea Premium 2.350 de euro.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.07.2020, 13:00 596

Prototipul Mirai este testat în această săptămână în două şcoli din Bucureşti, Aletheea şi Liceul Ortodox Anastasia Popescu, urmând să-i fie puse la încercare atribuţiile într-un spaţiu în aer liber, pentru a face spectacolele disponibile şi online, şi în parc în acelaşi timp.

Cristian Lăcraru, un antreprenor care a dezvoltat Şcoala IT, un proiect educaţional pentru copii, a conceput prototipul unui robot care îi ajută pe profesori să predea simultan copiilor din clasă şi celor de acasă. Roboţelul se numeşte Mirai şi este disponibil în două variante,  Basic şi Premium, în funcţie de dotări. Varianta Basic costă 1.650 de euro, iar cea Premium 2.350 de euro.

„Am început să lucrez la el acum trei săptămâni, dar ideea mi-a venit în aprilie-mai. Con­cret, atunci când pro­fesorul va tre­bui să predea şi on­line, şi offline, îi va fi greu atât din punc­tul de vedere al tim­­pului, cât şi din cauză că tre­­buie să predea aceeaşi lec­ţie de două ori con­se­cu­tiv. Însă robotul se aşea­ză între tabla şcolară şi elevii din clasă, cu faţa că­tre elevi. În faţă are un e­cran, iar în spate o ca­­meră web. Astfel, copiii de acasă văd ce se scrie pe tablă prin camera web, iar cei din clasă îşi văd colegii pe ecranul robotului“, spune Lăcraru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO