Companii

Cristian Rada, acţionarul principal al Blue Air, preia şi funcţia de director general. ”Nu ne mai aşteptăm să avem alte reprogramări sau anulări cu excepţia celor survenite ca urmare a unor notificări de la aeroporturi sau legate de siguranţa zborurilor”

Cristian Rada, acţionarul principal al Blue Air, preia...

Autor: Roxana Rosu

12.07.2022, 17:10 2190

Blue Air a anunţat marţi că nu se aşteaptă la noi reprogramări sau anulări ale unor zboruri în următoarele luni, cu excepţia celor survenite ca urmare a unor notificări de la aeroporturi sau legate de siguranţa zborurilor, după ce Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 12 luni procedura de concordat preventiv deschisă companie în luna iunie 2020, ceea ce asigură  stabilitatea şi predictibilitatea operaţiunilor în această vară.

”Nu ne mai aşteptăm să avem alte reprogramări sau anulări cu excepţia celor survenite ca urmare a unor notificări de la aeroporturi sau legate de siguranţa zborurilor”, precizează Cristian Rada, acţionarul principal care, începând de ieri, 11 iulie, a preluat şi mandatul de director general al companiei, ca urmare a demisiei lui Steven Greenway din motive personale.

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat în luna iunie că din 30 aprilie 2021 până pe 15 iunie 2022 Blue Air a anulat peste 11.200 de zboruri pentru care erau făcute aproape 180.000 de rezervări şi se plătiseră peste 66,5 milioane de lei.

În februarie, Blue Air a intrat în procedura de concordat preventiv şi în Italia.

Potrivit companiei, această operaţiune este un pilon important pentru programul de restructurare a Blue Air şi de asigurare a bunei funcţionări operaţionale în viitor, începând cu sezonul de vară 2022.

„Aşa cum intrarea în această procedură în luna iunie 2020 ne-a permis reluarea activităţii de zboruri regulate imediat după terminarea stării de urgenţă cauzate de pandemia de Covid-19, prelungirea până în luna iunie 2023 a procedurii de concordat preventiv dă posibilitatea Blue Air să asigure stabilitatea şi predictibilitatea operaţiunilor companiei în această vară - şi până la stabilizarea pieţei de transport aerian europene şi clarificarea situaţiei acţiunilor şi activelor Blue Air gajate în favoarea statului român.”, a declarat  Oana Petrescu, preşedinte CA al Blue Air.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO