Companii

Cristian şi Irina Drăguţ au investit până în prezent 1,4 mil. euro într-o cabană boutique din judeţul Braşov, iar în 2020 au ajuns la afaceri de 2 mil. lei

Cabana Vama 54 a fost deschisă în anul 2014, după ce familia Drăguţ şi-a petrecut o vacanţă acolo şi a hotărât să îşi deschidă un business în turism după ce a accesat fonduri europene.

Cabana Vama 54 a fost deschisă în anul 2014, după ce familia Drăguţ şi-a petrecut o vacanţă acolo şi a hotărât să îşi deschidă un business în turism după ce a accesat fonduri europene.

Autor: Miruna Diaconu

28.01.2021, 16:30 1003

♦ Cabana Vama 54 a fost deschisă de familia Drăguţ în 2014 după ce a accesat fonduri europene ♦ Luna ianuarie a acestui an a fost foarte bună pentru Cabana Vama 54, astfel că a avut un grad mediu de ocupare de 94% şi are rezervări până în luna februarie de circa 70% din capacitate.

Cristian şi Irina Drăguţ, frate şi soră, au investit până în prezent 1,4 milioane euro în Vama 54, o cabană boutique din comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov. Deşi pandemia a afectat considerabil industria turis­mu­lui din România, businessul deţinut de familia Drăguţ a reuşit anul trecut să se aproprie de cifra de afaceri obţinută în 2019, astfel că în 2020 cabana a înre­gistrat venituri de circa 2 milioane lei.

„Anul 2020 a fost complicat, a început bine, dar apoi a venit luna martie, care ne-a prins cu avansuri încasate pentru sejururi viitoare de aproximativ 500.000 lei, a fost destul de dificil. Însă din mai, când am redeschis, lucrurile au revenit la normal sau cât se poate de normal în condiţiile actuale. Ne-au crescut costurile datorită măsurilor de siguranţă implementate, ne-au scăzut puţin încasările, cel puţin în sezonul de vârf, pe fondul trecerii restaurantului a la carte la circuit închis, dar am reuşit să închidem anul cu bine“, spune pentru ZF Cristian Drăguţ, proprietarul cabanei Vama 54.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO