Companii

Cristina Bălan, inginerul care a descoperit problemele de la Tesla: Sunt mulţi ingineri români foarte buni în SUA

Cristina Bălan: „Sper ca tinerii din România să ţină tradiţia în continuare şi să aibă încredere în ei“

Cristina Bălan: „Sper ca tinerii din România să ţină tradiţia în continuare şi să aibă încredere în ei“

Autor: Bogdan Alecu

18.08.2016, 00:05 1094

Cristina Bălan, inginerul român care a lucrat la unele dintre cele mai cunoscute automobile din lume, de la Audi R8 la Porsche Cayenne şi Tesla Model S, spune că în Statele Unite sunt mulţi ingineri români care lucrează în industrie şi care sunt, totodată, printre cei mai buni în domeniile în care activează.

Bălan, 35 de ani, a absolvit Univer­sitatea Transilvania din Braşov în 2002. „Sunt mândră că sunt româncă şi foarte multă lume ştie cât de mult apreciez universitatea pe care am făcut-o. Am întâlnit mulţi ingineri români foarte buni şi respectaţi în Statele Unite. Sper ca tinerii din România să ţină tradiţia în continuare şi să aibă încredere în ei“, a declarat pentru ZF Cristina Bălan. Ea a devenit cunoscută după ce Wall Street Journal a scris că inginerul român a semnalat problemele cu care s-ar confrunta un model Tesla, motiv pentru care Bălan ar fi fost forţată să demi­sioneze, potrivit decla­raţiilor sale con­semnate de Wall Street Journal. După ce a părăsit compania i-a spus lui Elon Musk într-un e-mail faptul că inginerii pun componente defecte în maşină, cu toate că ştiu despre pro­bleme. Tot în America de Nord şi-a dezvoltat cariera şi Sorin Buşe, actualul ministru al trans­porturilor care timp de cinci ani, între 2010 şi 2015, a condus centrul de ingineri Renault Techno­logie Rou­manie şi a fost vice­preşedinte în cadrul Grupului Renault.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO