Companii

Cristina Bâtlan duce la Paris pantofii Musette făcuţi la Huşi

Cristina Bâtlan duce la Paris pantofii Musette făcuţi la Huşi

Cristina Bâtlan, Musette. Foto Victor Ciupuliga

Autor: Cristina Roşca

24.10.2012, 00:08 4803

Cristina Bâtlan (38 de ani) va deschide la jumătatea lunii noiembrie primul magazin de la Paris al produ­că­torului român de pantofi, genţi şi ac­­cesorii Musette. De la începutul anu­lui compania controlată de familia Bâtlan a deschis magazine în Liban (Beirut) şi Mongolia (Ulan Bator).

În ultimii trei ani Musette a mizat puternic pe expansiunea în străinătate, punând pe planul secund extinderea în România, o piaţă împovărată de criză. Astfel, în ultimii ani compania a deschis magazine în Bulgaria, Ungaria, Luxemburg, SUA (New York), Liban, Mongolia şi Israel. Musette a ajuns în prezent la un total de 23 de locaţii - 14 pe piaţa locală şi nouă în afara graniţelor.

Expansiunea pe pieţele din afara graniţelor a contribuit la creşterea vânzărilor Musette, care au ajuns în 2011 la 33 mil. lei (7,8 mil. euro), în creştere cu 35% faţă de anul anterior şi cu peste 50% faţă de 2009. De asemenea, producătorul local a reuşit anul trecut aproape să îşi dubleze pro­fitul, la 4,65 mil. lei (1,1 mil. euro).

Citiţi mai multe în ediţia de mâine a ZF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO