Companii

Cristina Trandafir a deschis Cielle Couture în 2002, business prin care realizează şi vinde rochii şi se pregăteşte pentru extindere locală şi internaţională

GALERIE FOTO. Cum arată câteva dintre rochiile create sub brandul Cielle Couture România

GALERIE FOTO. Cum arată câteva dintre rochiile create sub brandul Cielle Couture România

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.11.2019, 17:53 161

Din pasiune pentru croitorie, moştenită de la mamă şi bunică, Cristina Trandafir a devenit antreprenor încă dinainte să dea probele de Bacalaureat. Astfel, în 2002, antreprenoarea din Constanţa a deschis primul magazin în care vindea rochii de ocazie realizate de ea şi câteva croitorese cu care colabora. Investiţia iniţială a atins suma de 10.000 de dolari, a povestit pentru ZF Cristina Trandafir, fondator al companiei Cielle Couture România.

„În anii de şcoală m-am focusat pe învăţat, dar în liceu, în perioada majoratelor mi-am redescoperit pasiunea. Voiam ca la fiecare eveniment să am o altă rochie, cât mai specială şi atunci mi-am dat seama că doar dacă mi le fac singură voi obţine ce îmi doresc. Aşa am început deschiderea primului magazin chiar înainte de Bacalaureat. Am cumpărat materiale, am început colaborări cu mai multe croitorese cărora le dădeam toate detaliile de execuţie -model, metodă de croire, finisare, am făcut câteva sute de modele care a fost şi prima colecţie. Am căutat spaţiu pentru magazinul în care urma să desfacem produsele, iar la 6 luni de la începerea proiectului a avut loc şi inaugurarea magazinului. A fost un succes din prima. Produceam ce îşi dorea fiecare fată de liceu sau facultate. Eram în extaz. Asta era în toamna anului 2002”, a povestit Cristina Trandafir.

Ea spune că a avut o evoluţie rapidă pe piaţă, iar la 26 de ani, în 2009, avea o echipă de 16 angajaţi şi două magazine -unul în Constanţa şi unul în Bucureşti-.

Însă, în cei 17 ani de activitate Cristina Trandafir s-a lovit de mai multe obstacole, cele mai mari provocări fiind reprezentate de faptul că nu avea experienţă în ceea ce priveşte administrarea şi gestionarea unui business şi criza din 2009 care a prins-o în plină dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO