Companii

Cristina Tudoran, senior associate,Filip & Company: Măsuri de protecţie a angajaţilor în contextul ameninţării coronavirus (covid-19)

Cristina Tudoran, senior associate,Filip & Company:...
10.03.2020, 10:30 595

Noul coronavirus declanşat în decembrie 2019 din provincia Wuhan, China, s-a răspândit fulminant la nivel global în ultimele luni, şi, în ultimele săptămâni, a afectat puternic ţările europene, inclusiv România.

În acest context, îngrijorările companiilor ai căror angajaţi obişnuiesc să călătorească în străinătate nu au întârziat să apară.

Pe plan local, legislaţia muncii şi a sănătăţii şi securităţii în muncă cuprinde o serie de reguli pe care angajatorii le pot aplica pentru a preveni răspândirea epidemiilor (aplicabile, deci, şi în cazul virusului COVID-19) şi pentru a limita efectele negative în rândul organizaţiei. Suplimentar, miercuri, 26 februarie 2020, Ministrul Sănătăţii a emis Ordinul nr. 313/26.02.2020 privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor cu risc de infectare cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO