Companii

Ce criterii urmăresc investitorii în dezvoltarea unor centre de radioterapie pentru pacienţii cu cancer? Proximitatea şi personalul medical, cele mai importante. Investiţia într-un centru de radioterapie poate ajunge şi la 8-10 milioane de euro, din care jumătate este pentru aparatură

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în România, după bolile cardiovasculare, potrivit profilului de ţară realizat de Comisia Europeană şi OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică).

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în România, după bolile cardiovasculare, potrivit profilului de ţară realizat de Comisia Europeană şi OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică).

Autor: Georgiana Mihalache

28.02.2023, 18:20 193

Tratamentele din centrele private de radioterapie sunt decontate integral de stat, prin programele naţionale.

Piaţa centrelor de radioterapie pentru pacienţii cu cancer este în dezvoltare, pe fondul creşterii incidenţei acestor boli în rândul pacienţilor, astfel că investiţiile în centre noi continuă, mai ales în oraşele mari. Proximitatea faţă de pacient, dar şi personalul medical specializat sunt două criterii principale luate în calcul la momentul unei investiţii într-un astfel de centru, care poate ajunge şi la 8-10 milioane de euro, din datele oferite de două reţele de clinici dezvoltate în România – Amethyst şi MedEuropa.

„O construcţie costă în jur de 3-4 mil. euro, iar aparatura tot în jur de 3-4 mil. euro. Când upgradăm echipamentele, costul acestora îl depăşeşte pe cel al construcţiei. Am avut nevoie de oraşe care să ne permită o dezvoltare a unor echipe medicale. Fiind un departament de nişă, specialiştii erau puţini şi ne-am axat pe oraşele universitare, cum au fost Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, urmând ca ulterior să mergem acolo unde este nevoie. Ne uităm la zone care nu au acoperit momentan serviciul de radioterapie, astfel încât pacienţii să nu fie nevoiţi să efectueze deplasări atât costisitoare, cât şi deranjante ca timp“, a explicat în cadrul emisiunii ZF Private Health Ciprian Casian, CEO al Amethyst România, unul dintre jucătorii mari din piaţa centrelor de radioterapie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO