Companii

CTP cumpără portofoliul imobiliar de 100.000 mp al FM Logistic într-o tranzacţie de sale & leaseback estimată la 60 mil. euro. Aceasta este, după primele trei luni din 2023, una dintre cele mai importante tranzacţii de pe piaţa de real estate din acest an

Tranzacţie

Odată cu achiziţionarea acestor noi spaţii, portofoliul CTP din România a atins pragul de 2,5 milioane mp de depozite de clasă A.

Odată cu achiziţionarea acestor noi spaţii, portofoliul CTP din România a atins pragul de 2,5 milioane mp de depozite de clasă A.

Autor: Bogdan Alecu

31.03.2023, 00:06 890

CTP, cel mai mare proprietar, dezvol­tator şi administrator de spaţii industriale şi logistice din Europa du­pă suprafaţa închiri­abilă (GLA), a achizi­ţio­nat un portofoliu de peste 100.000 mp de la FM Logistic, una dintre cele mai importante companii de servicii pentru lanţul de aprovi­zio­nare din Europa. Tranzacţia este una de tipul sale & leaseback, ceea ce înseamnă că FM Lo­gis­tic va continua să fie chiriaşul CTP pe ter­men lung. Luând în calcul un preţ mediu de in­dustrial de 600-700 euro/mp, tranzacţia este e­valuată la 60-70 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

Odată cu achiziţionarea acestor noi spaţii, portofoliul CTP din România a atins pragul de 2,5 milioane mp de depo­zite de clasă A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO