♦ Hotelul a trecut de la La Belle Époque la comunism, capitalism şi astăzi celebrează o nouă etapă a unei clădiri care a rezistat şi războaielor mondiale.
La intersecţia din Bucureşti dintre Calea Victoriei şi bulevardul Elisabeta, Grand Hotel Du Boulevard este hotelul sub balcoanele căruia s-a scris istoria ultimilor 150 de ani ai oraşului. Deschis pentru prima dată în 1873, hotelul venea cu ceva în plus în piaţă, fiind primul avea apă curentă şi, ulterior, primul hotel care avea lifturi şi curent electric. Astăzi, standardele sunt mult mai sus, însă îşi redeschide uşile sub brandul Corinthia, marcând astfel intrarea lanţului hotelier internaţional în piaţa locală. De luni, 24 martie, oaspeţii vor putea descoperi istoria unei clădiri ce cândva a găzduit nume precum Franz Josef, Tudor Arghezi, Octavian Goga, Constantin Brâncuşi şi alţii.
Marele salon, inaugurat în 1905, a găzduit baluri, recepţii diplomatice şi expoziţii de artă cu lucrări ale unor maeştri precum Titian şi Watteau. Astăzi, hotelul în sine e o expoziţie de arhitectură, dar şi de arte plastice cu decoraţiuni şi tablouri realizate manual. Hotelul a trecut de la La Belle Époque, la comunism, capitalism şi astăzi celebrează o nouă etapă a unei clădiri care a rezistat şi războaielor mondiale. Hotelul are o capacitate de 30 de suite, dar şi un restaurant, o cafenea, un ballroom, un centru spa şi o sală de fitness.